Çocuklar için Satranç Eğitim Panosu

Masallarla Satranç Kitabının kahramanlarından oluşan, buz ve orman evlerinin olduğu, orijinal kutusunda, askılı, kolay taşınabilir, mıknatıslı bir satranç eğitim panosudur.

32 adet satranç taşlarının mıknatıslarıyla beraber, tamamı renkli, mıknatıslı ve boyutu 70 x 60 cm olan satranç tahtasından oluşmaktadır.

Satranç Puzzle

İlk kez Ozan Çapan tarafından, satranç eğitiminde taşların dizilişinin puzzle ile desteklenerek öğretilmesi amaçlanarak tasarlanmıştır. Masallarla Satranç kahramanlarının diziliş resminin olduğu; 19 x 26 cm boyutunda, renkli ve 42 parça yapbozdan oluşmaktadır.

YAŞ: 5 ve üzeri

Satranç Kare Bulmaca Oyunu

Satranç tahtasındaki karelerin isimlerini ve satranç notasyonunu severek, eğlenerek öğrenmek -öğretmek- amacıyla Ozan Çapan tarafından tasarlanmıştır.

6 ve üzeri yaşların keyifle oynayacakları bu oyun öğretmeler içinde derslerinde kullanabilecekleri faydalı bir eğitim aracıdır.

Orijinal kutusunun içinde; 1 adet (50 x 70 cm boyutunda) renkli poster, 64 adet kart ve oyunun nasıl oynanacağını anlatan kullanım kılavuzu bulunmaktadır.

YAŞ: 6 yaş ve üzeri Oyuncu:2-6
Kutu Boyutu:18,5 x 13 x 3,5 cm
EAN : 8681002352612

Chess Race (Satranç Yarışı Oyunu)

Satranç taşlarının hareketlerini severek ve eğlenerek öğretmek amacıyla bilinen öğretim tekniklerine alternatif ve destek olması amacıyla Ozan Çapan tarafından hazırlanan özgün bir çalışmadır. Orijinal kutusunun içinde 2 adet satranç yarış pisti (46 x 46 cm boyutunda), 4 adet yarış arabası, 1 adet satranç zarı, 32 adet görev kartı, 12 adet soru kartı ve oyunun nasıl oynanacağını gösteren kullanım kılavuzundan oluşmaktadır.

YAŞ: 6 yaş ve üzeri Oyuncu: 2-4
Kutu Boyutu: 24 x 24 x 4,5 cm
EAN : 8681002352605

Satranç Ülkesinde Yolculuk Kitabı

Mutluluğun sırrını arayan kahramanımız satranç ülkesinde yolculuğu sırasında kaplumbağa, zürafa, tilki, karınca … gibi çeşitli engellerle karşılaşır ve bu engellerle mücadele ederek mutluluğun sırrını öğrenir. Bakalım, bu engellerde ki soruları sizlerde çözmeye çalışıp mutluluğun sırrını öğrenebilecek misiniz? Kitabın içinde ek sorular vardır. Renkli resimli 32 sayfadır.

YAŞ: 6 yaş ve üzeri
ISBN: 9759316234

Satranç Öğretmenim Kitabı

Satranç oyununda ilerlemek isteyenler için yayınlanmıştır. Kitabın içinde; oyunun felsefesi, örnek oyunlarla gösterilmiştir.Ayrıca satranç taktiklerinin, örnek oyunortası konumlarının ve planlarının gösterildiği oyunortası bölümü ve temel oyunsonları anlatılmıştır. Bölüm sonlarında çeşitli satranç anekdotları da kullanılarak kitabın keyifle okunması sağlanmıştır. 236 sayfadır.

YAŞ: 8 yaş ve üzeri
ISBN : 9759316242

Satranç Boyama Kitabı

Türkiye de ve dünyada bir ilk olarak Ozan Çapan tarafından hazırlanan “Satranç Boyama Kitabı” okulöncesi ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerine yöneliktir. Satranç taşlarının hareketlerinin diyagram üzerinde boyamalarının ve masallarla satranç karakterlerinin boyamalarının olduğu bir kitaptır. ODTÜ Yayıncılık tarafından basılmaktadır. 32 sayfa

YAŞ: 5 yaş ve üzeri
ISBN: 975706470X

Masallarla Satranç Kitabı

Zekâ ve karakter gelişimine katkısı ispatlanmış olan satrancı ana sınıfı ve ilköğretim 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin masal dinler/okur gibi öğrenmelerini sağlayacak olan bu kitap alanında bir ilktir. Satranç taşlarının hareketlerinin masalları, sevimli satranç karakterleriyle resimlenmiştir. ODTÜ Yayıncılık tarafından basılan Masallarla Satranç Kitabı bugüne kadar 50 bin den fazla baskı yapmıştır. Renkli, resimli, 96 sayfadır.

Dizinin diğer kitapları olan Satranç Boyama Kitabı, Oyunlarla Satranç ve Temel Satranç Bilgileri ile birlikte Satranç Eğitim Setini oluşturmaktadır.

Ozan Çapan’ın çağdaş bir yaklaşımla Anasınıfı ve İlköğretimin 1., 2., 3. sınıf öğrencileri için hazırladığı bu kitabın, çocukların zihinsel gelişiminde oldukça yararlı olacağına biz de inanıyoruz.

Gerçekten de Ozan Çapan bu kitabında, satrancı bir masal tadında sevdirmeyi başarmış.”

Yalvaç URAL, Milliyet
YAŞ: 5 yaş ve üzeri
ISBN : 9757064475

Oyunlarla Satranç Kitabı

Okulöncesi ve ilköğretim birinci kademe için hazırlanmıştır. Satranç taşlarının hareketlerinin oyunlarla öğretildiği bu kitapta; 27 eğlendirici ve öğretici oyun, 240 alıştırma ve sayısız örnekle, kuralların pekiştirilmesi amaçlanmıştır. Masallarla Satranç Kitabında taşların hikâyelerini öğrenen öğrenciler bu kitapta ise taşlarla ilgili eğlenceli oyunlar oynayıp ve bol alıştırma çözebilecektir. ODTÜ Yayıncılık tarafından basılmıştır. Tamamı renkli, resimli, 144 sayfadır.

YAŞ: 6 yaş ve üzeri
ISBN : 9786055164690

Temel Satranç Bilgileri Kitabı

Okulöncesi ve İlköğretim birinci kademe öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmıştır. Oyunlarla Satranç Kitabı ve Çocuklar İçin Masallarla Satranç Kitabı’nın devamı olan bu kitapta, satrancını ilerletmek isteyen bütün oyuncuların bilmesi gereken, oyunun Açılış, Oyunortası ve Oyunsonu evreleri; açmaz, çatal atmak, açarak şah çekmek, çifte şah çekmek, şişlemek, feda, vb… gibi satranç oyunundaki bazı özel hamleler ve örnek mat problemleri verilmektedir.

Çocukların severek okudukları ve satranç eğitiminde bir çığır açan Çocuklar İçin Masallarla Satranç kitabında kullanılan eğlenceli anlatım tekniği bu kitapta da uygulanmıştır. Satranç, karmaşık ve zor bir oyun olmaktan çıkarılarak öğrenmesi ve oynaması çok eğlenceli bir oyun haline getirilmiştir. Tamamı renkli, resimli, 96 sayfa olan bu kitap ODTÜ Yayıncılık tarafından basılmaktadır.

YAŞ: 6 yaş ve üzeri
ISBN : 9789757064824

Satranç Çalışma Kitabı

Oyununu geliştirmek isteyen satranççıların soru çözmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kitap, 72 adet iki hamlelik mat sorusu, 60 adet üç hamlelik mat sorusu ve 20 adet satranç etüdünden oluşmaktadır. ODTÜ Yayıncılık tarafından basılmıştır. 48 sayfa

YAŞ: 8 yaş ve üzeri
ISBN : 9789944344197

Comments are closed.