Zekâ ve karakter gelişimine katkısı ispatlanmış olan satrancı ana sınıfı ve ilköğretim 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin masal dinler/okur gibi öğrenmelerini sağlayacak olan bu kitap alanında bir ilktir. Satranç taşlarının hareketlerinin masalları, sevimli satranç karakterleriyle resimlenmiştir.

Yayınlandığı 2002 yılından itibaren yüz bine yakın baskı yapmış, yazılı ve görsel medyada üzerine birçok olumlu değerlendirmeler yapılmış ve takdir edilmiştir.
Binlerce çocuğun satranç oyununun kurallarını hikâye kitabı okur gibi öğrendiği ve eğitimcilerin ise kitaptaki masallarla öğretme yöntemini kullanarak eğitimlerinde ilham aldıkları temel bir kaynak olmuştur.
Kitapta buz ve orman evleri ülkesini, yere çöp atmaktan kaynaklanan satranç oyununun ortaya çıkmasının ilginç masalını, piyonların neden demirden elbiseler giydiklerini, kalelerin neden sihirli ayakkabılarının olduğunu, fillerin bazılarının neden sadece buzlarda gitmeleri gerektiğini, şahların neden koca göbekli olduklarını, vezirin yardımcı olma görevini nasıl kazandığını, atların L harfi yapma hareketinin nereden kaynaklandığı gibi oyunun kurallarıyla ilgili masalları öğrenip kuralları aklınızda kolayca tutabileceksiniz.
Kitabın tasarımı ve resimleri bu baskıda yenilenmiş, ayrıca daha çok masal eklenmiştir.
Masallarla Satranç Kitabı, başlangıç düzeyinde olan 5-8 yaş arası çocukların satrancı severek öğrenecekleri başucu kitabıdır.

ODTÜ Yayıncılık tarafından yayınlanan Masallarla Satranç Kitabı renkli, resimli, 96 sayfadır.

YAŞ: 5 yaş ve üzeri
ISBN : 9786059856690

Masallarla Satranç Kitabını Satın Al